tirsdag 6. juli 2010

Vi setter kursen nordover.

Etter et fint opphold i Skjerjehamn, satt vi kursen tirsdag formiddag mot Solund. Endelig en bedring i været, og vi la fra kai 09:55 i svak medvind og solskinn fra en delvis skyet himmel.
Grunnet tekniske problemer og mangel på tilgang til internett, så kommer vi tilbake med mer etterhvert.

Destinasjonen denne gang er Litle Færøy der vi avlegge en snarvistitt hos en eneboer med gjester, før vi setter kursen mot Lågøy i Sollund.
Med en marsjfart på rundt 6 knop ankom vi velkomskomiteen på kaien et par timer senere, og her møter vi eneboer på øyen, Roar Moe i (55) som har bodd her hele 13 år og kommer opprinelig fra Holvik, sør for Måløy.
- Moe forteller at han brenner for naturen og omgivelsene, men kan ikke livnære seg ut av bare dette, og har strøjobber innen fiskeoppdrettsnæringen.
De siste årene har han jevnlige reiser til USA, der han bl.a har holdt foredrag om den gamle norske kystkulturen. Roar har reisestipend til USA sponset Sons of Norway og Vesterheim museum i Iowa.
På øya så driver han leirskule for skuleelever med lære om kystkulturen, kajakkpadling og båtlivet, mm. Han var også med i tv-programmet "Der ingen skulle tru nokon kunne bu".


I dag hadde Moe gjester både fra Måløy og Minnesota USA, og de gledet seg stort over at solen var tilbake med deilig vin, gitarsill og allsang på bryggekanten.

Etter et raskt besøk, måtte vi hurtigt forflytte oss videre til Lågøy for å rekke direktesendingen på lokalradioen klokken 17.

På bildet under fra venstre: Bjørn Blålid, Liv Tellevik, Harald Kolseth, Rita Andal, Jill Storli, Arne Andal og Roar Moe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar