torsdag 8. juli 2010

Lager bilder av fiskeskinn og tekstil.

Det er blitt torsdag morgen på Bulandet, og vi skal besøk "Galleri Havblink" som drives av Vivian Vatnøy. Vi blir hentet på kaia av Vivian i nydeligt solskinn, men vinden blåser fortsatt friskt fra sør.
Etter 2-3 minutters bilkjøring, så ankommer vi galleriet.

- Etter en omvisning i galleriet som består av flere rom, kommer vi inn på "kjøkkenet" som er verkstedet mitt, forteller Vatnøy.
Her får vi demostrert hvordan en syr garva fiskeskinn med ulike metalltråder på tekstil, for alle motivene i bildene er bygd opp av ulike fiskeskinntyper som fra, torsk, laks, pigghå, lange, karpe, mm.

Slitesterkt.

Her finner vi nydelige bilder av havørn, badende nakne damer, fugleliv og mye mer.
Skinna ser vi har forskjellige farger, og farging er en del av selve garveprosessen.
- Enkelte av skinna her er faktisk minst like sterkt som vanligt lær, forteller Vatnøy.
Vi ser nydelige mønster i ulike farger, og dette er så slitesterke saker at seter i en ferje skal trekkes med fiskeskinn!

Dette har ho holdt på med i 8 år, og har god trafikk på galleriet som har åpent i perioden fra 4 juni - 28 august.

Godt salg.

- Salget går også veldig godt, selv om eg ikke benytter meg noe særlig av markedsføring. Mye går på "jungeltelegrafen", og den fungerer veldig greit, og har hatt en merkbar økning i omsetning de siste årene, forteller hun videre.

Her er også lokale gjesteutstillere, som fotograf Lars Grepstad, Laila Blom som lager flotte sølvsmykker, Dina Kolås med ullbilder, m.fl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar