søndag 4. juli 2010

Andre etappe er i gang!

Skipper Kolseth startet fra Nordfjordeid klokken 02 natt til søndag, og etter et raskt stopp i Rugsund for å plukke opp Mr.Olsen, gikk turen deretter videre til Florø.
Her mønstret undertegnede på klokken 09:30, og vi satt kursen sørover.


Bortsett fra at vinden kom fra feil retning, var det ingen vind av betydning som gjorde turen ubehagelig på noen måte.
Været var overskyet med gløtt av sol og rundt 16 grader. Skipper Kolseth serverte på turen Gildes-karbonader med potetmos...noe som smakte utmerket etter vi passerte Sognefjorden.

Vi beregnet å ankomme Skjerjehamn som første stoppested klokken 18 med en marsjfart på rundt 5 knop, noe som skulle vise seg å stemme.

Strømkrise.

I det vi stiger i land starter det å regne, og fortsatte slik resten av dagen kombinert med en sur sønnavind.
Vi hadde stort behov for strøm for å få laddet diverse elektronikk, og vi fikk en fin mottagelse av Ola Braanaas ved ankomst og fikk raskt lagt til strømforsyning.

Mye skulle rigges til før skipper Kolseth skulle på direktesending på Nrk P1 "Kveldsåpent", så det ble mye kabeltrekking og tilrigging.

Forundringsflåten.

Før sending ble det en flott omvisning på "Forundringsflåten".
Her kan du "vasse i sild", vaksinere fisk, ta quizzer og teste dine kunnskaper rundt fisk og oppdrett i en lysbesatt high tech avdeling som vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.


Det er seiene kvelden blitt, og på vei tilbake til båten etter en bedre kvelds i restauranten, treffer vi en liten gutt som har trosset ruskeværet og har vært ute å fisket.
Det er nemmelig Jardar på 6 1/2 år som stolt viser frem litt av
kvelden fangst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar