fredag 25. juni 2010

Båtradioen har lagt til kai


Etter ei veke langs kysten av fylket har "Fruens Vrede" lagd til kai. Innslaget frå handelsstaden Rugsund i Bremanger fredag var det siste innslaget på NRK Sogn og Fjordane for denne gong.

Turen held fram om ei god veke!

Me har hatt ein strålande tur i fantasktisk natur og ikkje minst møtt flotte folk. Heile veka har me hatt innslag morgon, ettermiddag og kveld på NRK Sogn og Fjordane, i Reiseradioen og Kveldsåpent. Folk har opna heimane sine for oss, me har trekt internett- og straumkablar gjennom stovene deira, og dei har servert oss god mat og sårt tiltrengd kaffi.

På turen har me vitja songfuglar Selje og klosteret der, restauranten "Skjærbuda" på den vesle øya Silda, Ulvesund fyr, "Mannen med ljåen" på Rugsundøya, ekteparet som restaurerer eit gamalt sagbruk i Terdal, villsaubøndene på Grønenga, dei som arbeider på båtverkstaden og steinbrotet på Seljestokken, vore på jonsokfeiring i Florø, vitja villmarkscamp og ein kystforfattar på Fanøy, samt snakka med ein allsidig trubadur, fylkets største garnfiskar og tilflytta nederlendarar på øya Hovden.

Men fortvil ikkje: Allereie søndag kan du høyra meir frå Rugsund på Kveldsåpent. Og skipper Harald Kolseth går med "Fruens Vrede" frå Florø og sørover måndag 5.juli, og då tar Frank Tangen over som skribent og fotograf på andre etappe sørover langs kysten.
Då vert det altså ei ny veke med båtradio, nye spennande stader og nye flotte folk. Følg med på NRK P1 og denne bloggen!

1 kommentar:

  1. Høres gøy ut! Synd at Møkster ikke er i Sogn og Fjordane da.

    SvarSlett